FB Zelene doline_1 (2).jpg

(Vir fotografije: Facebook Zelene doline)

Letošnja Mlečna kraljica 2024, že 17. po vrsti, ki jo vsako leto izberejo v podjetju Mlekarna Celeia je postala študentka visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje Kmetijstvo – živinoreja, Alenka Gradišnik.

»Alenka nas je že na samem izboru navdušila s svojim samozavestnim nastopom, simpatičnostjo in iznajdljivostjo. Prepričale so nas tudi njene vrednote, ki so v sozvočju z vrednotami naše blagovne znamke Zelene Doline, in predstavljajo pravo popotnico njenemu poslanstvu,« je po kronanju povedala vodja projekta Mlečna kraljica v Mlekarni Celeia Marjeta Železnik.

Celje.info_1 (3).jpg

(Vir fotografije: Celje.info)

Alenka prihaja iz družinske kmetije, kjer se ukvarjajo s prirejo mleka. Na kmetiji imajo 40 krav molznic, katere vsakodnevno dajejo sveže mleko, ki ga preko Koroške kmetijske zadruge prodajajo tudi v Mlekarno Celeia.

“S svojim poslanstvom želim širiti glas o tem, kako pomembna je domača “SLOVENSKA” hrana, ki je marsikomu samoumevna, saj menim, da včasih to dejstvo zapostavljamo in ji moramo dati še poseben pomen in jo še bolj ceniti,” so bile ene izmed prvih besed letošnje Mlečne kraljice Alenke Gradišnik, ko je prevzela krono.

Celje.info_1 (2).jpg
(Vir fotografije: Celje.info)

Alenki Gradišnik iskreno čestitamo za osvojeni naziv Mlečne kraljice 2024!

 

Več v novici objavljeni TUKAJ