Preteklo leto je bilo izvedeno predavanje na temo športnega treniranja-študenta rekreativca, tokrat pa je bil poudarek na prehranskih navadah študentov, ki so aktivni tudi kot rekreativni športniki. Dogodek so vrhunsko izvedli predavatelji Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Oddelka za živilstvo, s Skupine za humano prehrano ob sodelovanju zunanjih predavateljev, večinoma alumnov BF.

Pri organizaciji dogodka so sodelovali tudi študenti sekcije Slovenskega prehranskega društva, aktivnimi tudi na IG profilu https://www.instagram.com/bfoodie_zp/.

Promocija dogodka je dosegla veliko število študentov, saj se je dogodka udeležilo kar 160 udeležencev.

Predavanja strokovnjakov Biotehniške fakultete in gostujočih strokovnjakov so pokrivala teme uravnotežene prehrane v času študija, prehrane rekreativnega športnika, smiselnost uporabe prehranskih dopolnil in gibanja kot zdravila za dolgotrajno sedenje, ki je problem večine populacije študentov.

Udeleženci so na predavanjih tudi aktivno sodelovali z vprašanji, naslovljenimi na predavatelje. Po odgovorih predavateljev se je razvila zanimiva diskusija na okrogli mizi, s katero se je dogodek tudi zaključil.

 

Picture1 Picture2 Picture3