Zbir esejev o bistvu vrta so na oddelkeu za krajinsko arhitekturo prepoznali kot ustrezen poklon profesorju Dušanu Ogrinu, ustanovitelju študija krajinske arhitekture na Univerzi v Ljubljani, Biotehniška fakulteta pa je podprla tako slovensko kot angleško izdajo.  

ak2.jpg
Foto: A. Kučan  

Zahvaljujemo se strokovni komisiji, da je prepoznala prispevek knjige k teoriji na področju oblikovanja našega bivalnega okolja, nemški založbi Birhäuser in urednici Rii Stein, vsem 33 avtorjem, ki so pripravili eseje za premislek o metaforični ravni vrta in pomena krajinske arhitekture danes ter vsem, ki so za angleško izdajo prispevali fotografije.   Zahvaljujemo se tudi slovenskemu sozaložniku, Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ki je aktivno sodeloval pri pripravi slovenske izdaje Vrt in prispodoba. Hvala tudi Plečnikovemu skladu in celotni ekipi, ki je poskrbela za pripravo slavnostne podelitve ter spremljajočih razstav in okrogle mize.   

ak1.jpg
Foto: A. Kučan  

Urednici nagrado posvečata vsem, ki se trudijo poglabljati premisleke vrta, krajine, pa tudi arhitekture in njenega odnosa do obojega, in postavljati posege v prostor v aktualne družbene kontekste. Podelitev priznanj je potekala 20. 5. zvečer na vrtu Plečnikove hiše v Ljubljani.  

ak.jpg
Foto: Miran Kambič.