ekipa BF-kanu-1.jpg
Foto: Ekipa BF UL na tekmovanju v velikem kanuju (Vir: Center za obštudijsko dejavnost UL)

»Zelo sem vesel odličnega sodelovanja med dekanjo in študenti. Znotraj ekipe smo ustvarili izredno pozitivno vzdušje. Vsi smo bili zelo motivirani in na koncu nam je uspelo ubraniti lansko 3. mesto, še posebej je bila sladka zmaga v četrtfinalu, saj smo se uspeli maščevati medicincem za lanski poraz«, je povedal Žan Kavčič.

Na tekmovanje Univerze v Ljubljani v velikem kanuju se je prijavilo 16 ekip, ki so štela devet članov, deseti je bil/a rezerva. V vsaki ekipi sta morali biti vsaj dve osebi nasprotnega spola.

Ekipa Biotehniške fakultete je v predtekmovanju preveslala 200 m in se z uvrstitvijo med najboljših 8 ekip uvrstila v izločilne boje. V predtekmovanja do dosegli četrti najboljši čas.

V nadaljevanju tekmovanja so se na enaki razdalji najprej pomerili z ekipo iz Medicinske fakultete. Po gladki zmagi so se uvrstili v polfinale, kjer so se pomerili z ekipo iz Elektrotehnike. Sledila je tekma za 3. mesto, kjer je ekipa Biotehniške fakultete premagali Fakulteto za računalništvo in informatiko in osvojila odlično 3. mesto.

Žan Kavčič, vodja ekipe Biotehniške fakultete, se je na koncu zahvalil sotekmovalcem: »Hvala vsem, ki ste sodelovali in soustvarili današnjem tekmovanju Univerze v Ljubljani v velikem kanuju. Čestitke vsem za odlične predstave in seveda ponovno vabljeni k sodelovanju naslednje leto.«

Hvala vsem za odlično vzdušje in sodelovanje na 2. Tekmovanju Univerze v Ljubljani v velikem kanuju. Čestitke vsem sodelujočim za odlične rezultate. Ponovno bomo veslali naslednje leto, in sicer 28. 5. 2025. Preko povezave nam lahko sporočite, kaj lahko naslednje leto izboljšamo oziroma ohranimo, da bo dogodek še boljši.

Vabljeni k ogledu celotne fotogalerije dogodka, ki je objavljena na povezavi.