Okus Slovenije na Biotehniški fakulteti: Erasmus študenti ponovno ustvarjali v kuhinji

Na Oddelku za živilstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so tutorke za tuje študente tudi letos uspešno organizirale kuharsko delavnico za Erasmus študente. Dogodek je potekal v četrtek, 24. aprila 2025, v popoldanskih urah.

IMG-20250425-WA0005IMG-20250425-WA0008

(FOTO: Zala Blatnik)

Študentki živilstva sta 15 Erasmus študentom razkrili skrivnosti priprave dveh tradicionalnih slovenskih specialitet - idrijskih žlikrofov in potice. Udeleženci so se z veseljem preizkusili v pripravi testa, oblikovanju žlikrofov in zvijanju potice ter pri tem spoznavali slovensko kulinariko in kulturne posebnosti.

Po zaključku dogodka so študenti izpolnili anketo o zadovoljstvu in podali predloge za prihodnje dogodke, ki jih bomo v največji možni meri upoštevali v naslednjem študijskem letu.

IMG-20250425-WA0016IMG-20250425-WA0060IMG-20250425-WA0065

(FOTO: Zala Blatnik)

Če bi se tudi vi želeli pridružiti ekipi tutorjev za tuje študente in pomagati soustvarjati takšne nepozabne izkušnje, spremljajte objave oddelčnih strani in razpise za novo študijsko leto.

Skupaj gradimo mostove med kulturami - tudi skozi kulinariko!