Razstava Inženirstvo in narava za potrebe 21. stoletja bo od torka, 11. maja 2021, do četrtka, 10. junija 2021, na ogled v prostorih dekanata Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Jamnikarjeva 101, Ljubljana).
V tem času je v avli Biološkega središča (Večna pot 111, Ljubljana) na ogled razstava Razvejano drevo na poti do človeka.
V četrtek, 10. junija 2021, bosta razstavi zamenjali lokaciji in bosta na novih lokacijah na voljo za ogled do srede, 7. julija 2021.

Razstavi so sodelavci in študenti Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pripravili v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev 2020.

 

Razstava Razvejano drevo na poti do človeka 

Drevo_plakat

Razstava Razvejano drevo na poti do človeka nas popelje skozi 6 milijonov let evolucije, od danes pa vse do razcepa naše razvojne linije od šimpanzje. Študentke biologije Ariana Godicelj, Urška Kajtna, Barbara Klug, Gaja Panjtar in Maruša Poje so po znanstveno verodostojnih rekonstrukcijah fosilnih najdb v treh tednih pripravile avtorske risbe.

Namen razstave je dati prostor študentski ustvarjalnosti, na privlačen način predstaviti evolucijo človeka in tako popularizirati evolucijo človeka v splošni javnosti.

Več informacij o razstavi na povezavi 

Razstava bo od ponedeljka, 10. maja 2021, do četrtka, 10. junija 2021, na ogled v avli Biološkega središča (Večna pot 111, Ljubljana), od četrtka, 10. junija 2021, do srede, 7. julija 2021, pa v prostorih dekanata Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Jamnikarjeva 101, Ljubljana).

 

Razstava Inženirstvo in narava za potrebe 21. stoletja

naslovnica brošire_inženirstvo 21. stoletje

Razstava Inženirstvo in narava za potrebe 21. stoletja prikazuje najaktualnejše delo raziskovalk in raziskovalcev Biotehniške fakultete na področju inženirskih znanj za smotrno gospodarjenje z naravo v 21. stoletju oziroma kako s svojim inženirskim znanjem odgovarjajo na aktualne družbeno relevantne probleme. Spremembe na področju tehnološkega razvoja pa vplivajo tudi na gospodarjenje z naravnimi viri. Številne rešitve, ki so se nam še pred dvajsetimi leti zdele nemogoče, so danes realnost. Biotehniška fakulteta je s svojim znanjem in raziskavami del teh rešitev ter še naprej prednjači tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru.

Namen razstave je navdušiti mlade, da se odločajo za študij in raziskave inženirskih področij. Prikazujemo torej, kako na Biotehniški fakulteti z inženirskimi rešitvami dodajamo svoj košček k sestavljanki trajnostnega razvoja!

Več informacij o razstavi na povezavi 

Razstava bo od torka, 11. maja 2021, do četrtka, 10. junija 2021, na ogled v prostorih dekanata Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Jamnikarjeva 101, Ljubljana), od četrtka, 10. junija 2021, do srede, 7. julija 2021, pa v avli Biološkega središča (Večna pot 111, Ljubljana).