Ker se v letošnjem maju v mestu ne bomo mogli družiti v obsegu, kot bi si želeli, smo se odločili, da vsebinsko zasnovo spremljevalnega programa prestavimo na maj 2021, letošnjo prireditev pa izvedemo malo drugače in jo preselimo v virtualno okolje. Tako smo za vas pripravili Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto.

Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. maja in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig. Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu. V drugem delu, ki smo ga poimenovali Po spletnih stopinjah v mesto, pa bo oder prav tako zamenjal splet. Z »jagodnim izborom« skrbno pripravljenih spletnih spremljevalnih dogodkov vas bomo popeljali na arheosprehod in na ogled ljubljanskih invazivnih rastlin, spoznali bomo prostorsko sintakso Emone in si ogledali razstavo fotografij, pogovarjali se bomo o digitalnih sledeh, prisluhnili orglicam na pariških ulicah in še in še. Spremljevalni program se bo na spletni strani sejma odvrtel v dneh od 19. do 21. maja.

Vabljeni, da obiščete spletni sejem akademske knjige Liber.ac 2020, tokrat v prilagojeni obliki. Drugo leto pa se ponovno vidimo v živo!

Na sejmu sodeluje tudi Biotehniška fakulteta: BF na Liberc@c