Prvi terenski študijski forum EIT Food bo potekal pod naslovom »Deep Dive Prekmurje 2021«. Povezal bo ključne akterje prekmurskega agroživilstvo, aktiviral mlade in spodbudil javno razpravo o razvojnih možnostih kmetijskega in živilskega sektorja v Prekmurju.

Program prvega terenskega študijskega foruma EIT Food: Deep Dive Prekmurje 2021

 

Udeležba na dogodku je brezplačna. 

 

Za udeležence dvodnevnega foruma bo organizirana nočitev z zajtrkom v dvorcu Rakičan. Cena nočitve z zajtrkom znaša 20 EUR. 

 

Dogodek bo potekal v skladu s PCT pogoji (Preboleli-Cepljeni-Testirani). 

 

Prijava na dvodnevni dogodek »Deep Dive Prekmurje 2021« (29.9. in 30.9.2021). Tukaj

Prijava na dogodek »Spoznaj prekmurske agro-food startupe« (29.9.2021). Tukaj

Prijava na dogodek Javni forum EIT Food hub Slovenija (30.9.2021): »Prekmursko agroživilstvo: kje, kam, kako?« Tukaj

 

Program

 

Dan 1: sreda, 29. september 2021

6.30 – 9.00: Organiziran prevoz iz Ljubljane

 

9.00 – 13.00: Študijski obiski podjetij: »Prekmursko agroživilstvo iz prve roke« 

Študijski obiski bodo organizirani v štirih vodilnih prekmurskih agroživilskih podjetjih – Lušt, Mlinopek, Panvita in Pomurske mlekarne. Udeleženci bodo na njihovih lokacijah v neposrednem stiku z vodstvi, tehnologi, razvojniki in drugimi ključnimi zaposlenimi dobili vpogled v delovanje, izzive in vizije podjetij. 

logotipi obisk

13.00 – 14.30: Nastanitev in kosilo 

Lokacija: Dvorec Rakičan (za udeležence dvodnevnega dogodka)

 

14.30 – 18.30: Študentski hekaton: »Prekmursko agroživilstvo v očeh generacije Z« (1. Del)

Lokacija: Dvorec Rakičan 

V okviru študentskega hekatona bodo skupine študentov oblikovale svoje poglede, refleksije in vpoglede na štiri izbrane ključne izzive prekmurskega agroživilstva:

  • Izziv 1: Trajnostna pridelava hrane in krožni agroživilski sistemi: Kakšen je potenciali rabe geotermalne energije pri proizvodnji hrane?   
  • Izziv 2: Poreklo v agroživilstvu: Kako mladi razumejo lokalno pridelano hrano?   
  • Izziv 3: Spremembe prehranskih navad: Kako lahko proizvajalci v tradicionalnih panogah »zajamejo« aktualne prehranske megatrende?   
  • Izziv 4: Proizvodnja hrane, kot oskrbna veriga vrednosti: Ali so prekmurska surovina in živilo lahko prodajni uspeh?   

 

19.00: EIT Food hub Slovenija: »Spoznaj prekmurske agro-food startupe«

Lokacija: MIKK Murska Sobota 

Slovenija v zadnjem desetletju beleži visoko dinamiko na področju zagonskega podjetništva. V okviru dogodka bodo predstavljene osebne podjetniške zgodbe izbranih prekmurskih agroživilskih zagonskih podjetij in podporno okolje. Dogodek bo zaokrožil pogovor s gostom presenečenja.

Prijava na dogodek »Spoznaj prekmurske agro-food startupe« in podporno okolje Tukaj

Več o dogodku na povezavi.

logotipi forumPosnetek zaslona (9)Posnetek zaslona (10)

 

21.00 –24.00: Večerja »Prekmurje Gourment s Kodilo« 

Lokacija: MIKK Murska Sobota 

 

Dan 2: četrtek, 30. spetember 2021

8.00 – 9.00: Zajtrk 

Lokacija: Dvorec Rakičan (za udeležence dvodnevnega dogodka)

 

9.00 – 12.00: Študentski hekaton: »Prekmursko agroživilstvo v očeh generacije Z« (2. del - nadaljevanje hekatona iz prvega dne)

Lokacija: Dvorec Rakičan

 

12.00 Sprejem udeležencev s pogostitvijo

Lokacija: Dvorec Rakičan

Prijava na javni forum EIT Food hub Slovenija »Prekmursko agroživilstvo: kje, kam, kako?« Tukaj

 

13.00 Javni forum EIT Food hub Slovenija: »Prekmursko agroživilstvo: kje, kam, kako?« (hibridna izvedba)

Lokacija: Dvorec Rakičan

Agroživilska panoga se sooča s številnimi izzivi, ki pomembno vplivajo na njeno delovanje. Javni forum bo spodbudil dialog med ključnimi akterji kmetijstva in živilsko-predelovalne industrije v Prekmurju na ključna vprašanja: kje, kam in kako v prihodnost?

Pozdravni nagovor organizatorja
izr.prof. Aleš Kuhar, Biotehnična fakulteta Univerze v LJubljani in vodja EIT FOOD Hub Slovenija

Analiza in trendi v kmetijskem sektorju v Prekmurju 
dr. Stanko Kapun, direktor, Kmetijsko-gozdarski zavod Murska Sobota

Analiza in trendi v živilskem sektorju v Prekmurju 
Robert Grah, direktor, Pomurska gospodarska zbornica

 

13.45: Študentski hekaton: »Prekmursko agroživilstvo v očeh generacije Z«  (hibridna izvedba)

Lokacija: Dvorec Rakičan, Grajska dvorana

Udeleženci študentskega hekatona bodo predstavili rezultate dvodnevnega hekatona.

 

14.30 – 16.00: Okrogla miza časnika FINANCE »Prekmursko agroživilstvo: kje, kam, kako?« (hibridna  izvedba) 
Lokacija: Dvorec Rakičan, Grajska dvorana

Udeleženci:   

  • dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota
  • Branko Virag, Skupina Panvita
  • Danilo Meolic, predsednik, KGZ Murska Sobota
  • Roman Ferenčak, podjetje Ocean Orchids
  • Janko Kodila, podjetje Kodila
  • Tanja Pintarič, gostilna Rajhc

Okroglo mizo povezuje Petra Šubic, Agrobiznis Finance  

Organizacija okrogle mize poteka v sodelovanju s časnikom Finance. Več o dogodku tukaj.

logotipi finance

Posnetek zaslona (11)Posnetek zaslona (12)EN-Funded by the EU-PANTONE

Vljudno vabljeni!

 

Dogodek poteka v organizaciji EIT Food Hub Slovenija.