naslovna            IMG_20211119_162216_resized_20211122_025902989_td

 

V svojem uvodnem nagovoru je prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, dekanja Biotehniške fakultete, izpostavila: »Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani smo katalizator razvoja ter aktiven glasnik in podpornik povezovanja. Spodbujamo sodelovanje med gospodarstvom in raziskovalno-izobraževalnim sektorjem. Podpiramo multidisciplinarnost. Smo stična točka najrazličnejših projektov in aktivnosti, med katere sodi tudi sodelovanje z evropsko organizacijo EIT Food.«

Izr. prof. dr. Aleš Kuhar, vodja EIT Food HUB Slovenija je povedal: »Challenge Lab je ena od nosilnih aktivnosti EIT Food, ki se izvaja na mednarodni ravni ter je namenjena spodbujanju inovativnosti v evropskem agroživilskem sektorju. EIT Food Hub Slovenija in Biotehniška fakulteta želimo s tem projektom v slovenski prostor vnesti nova znanja, krepiti sodelovanje med  živilsko industrijo in izobraževalno-raziskovalnim okoljem ter spodbujati nove in multidisciplinarne pristope.« Izr. Prof. dr. Aleš Kuhar je bil navdušen nad odličnim odziv, tako s strani udeležencev Challenge Laba, kot partnerja v projektu, Perutnine Ptuj, ki je eno večjih agroživilskih podjetij v regiji in je v spodbudo in dokaz, da so takšne aktivnosti v Sloveniji zelo dobro sprejete in nujno potrebne.

Namen projekta »Challenge Lab« je omogočiti udeležencem pridobiti dragocene izkušnje z reševanjem konkretnega poslovnega izziva po sodobni metodi Design Thinking, ki jo pri reševanju kompleksnih vprašanj uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja (npr. Danone, Nestle ipd.).

 

pogled

 

V letošnji ediciji »Challenge Lab« izziv Perutnine Ptuj rešuje sedem ekip z multidisciplinarno strukturo udeležencev. Udeleženci se bodo na virtualnem izobraževanju srečali še ta petek, 27. novembra 2021. Svoje rešitev bodo pred strokovno komisijo predstavili v petek, 3. decembra 2021, ko bo tudi razglašeni nagrajenci.

Več informacij na povezavi.

 

Posnetek zaslona (102)