Posnetek zaslona (145)

 

Cilj projekta je posodobitev pedagoških praks, predvsem tistih ki se uporabljajo za usmerjanje in podporo študentom  pri dejavnostih projektnega učenja, ter da se v tem kontekstu spodbudi razvoj digitalnih spretnosti in izmenjavo dobrih pedagoških praks na področju digitalizacije.

Za nami je leto 2021 in s tem tudi prva faza projekta, ki se je zaključila z decembrom 2021. Ta čas je bil namenjen pridobivanju vpogleda v najsodobnejše metode poučevanja, ki so bile vzpostavljene med krizo COVID-19. V tej fazi smo z uporabo različnih anket in z metodo fokusnih skupin pridobili podrobne podatke o izkušnjah učenja na daljavo tako s strani študentov, kot s strani pedagoškega osebja. Rezultati anket in fokusnih skupin se v tem trenutku obdelujejo in bodo na voljo v naslednjih mesecih.

 

Posnetek zaslona (143)

Na podlagi rezultatov prve faze projekta bodo sodelujoči v projektu pripravili in izvedli drugo fazo, v kateri bodo izmenjavali, preskušali in širili v projekti identificirane najboljše digitalne pedagoške prakse. Druga faza projekta se bo pričela izvajati v mesecu januarju in bo zaključena z izdelanim vodnikom najboljših pedagoških praks za izboljšanje izobraževanja v digitalni dobi.

V okviru projekta potekajo tudi srečanja sodelujočih institucij, prvo, aprila 2021 je zaradi omejitev epidemije odpadlo, drugo je bilo oktobra v Ljubljani, tretje bo aprila 2022 v Španiji in četrto julija 2022 v Grčiji. Več informacij o obeh dogodkih in projektu lahko dobite na spletni strani projekta na povezavi.

Sodelujoči v projektu redno pripravljajo in pošiljajo novice o projektu ali obvestila o prihodnjih dogodkih. Če želite prejemati novice vpišite e naslov na povezavo.

Projekt DigiFoodEdu je dvoletni projekt, ki se je pričel aprila 2021, in se izvaja v okviru finančnega programa Erasmus+.  Poleg Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani povezuje še tri druge partnerje iz dveh različnih držav - National Technical University of Athens iz Grčije, National Institute of Technology for Life, Food and Environmental Sciences iz Francijr in evropsko gospodarsko združenje EEIG ECOTROPHELIA EUROPE. 

Več o aktualnih aktivnostih na projektu si lahko preberete v Novičniku. 

 

Posnetek zaslona (144)