1. Natečaj za najboljši filozofski esej razpisujejo v soorganizaciji s Slovenskim filozofskim društvom v dveh kategorijah, in sicer za dijake in za študente. Tema letošnjega razpisa je Duh in duhovno.

2. Natečaj za najboljše naravoslovno predavanje razpisujejo v soorganizaciji z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije, prav tako v dveh kategorijah, za dijake in za študente. Tema letošnjega razpisa je Ohranjanje naravnega okolja.

Pogoji sodelovanja

Na natečaju lahko sodelujete dijaki in študenti iz Slovenije in zamejstva z izvirnim predavanjem na izbrano temo, ki je napisano v slovenskem jeziku v wordovi datoteki in obsega od 8.000 do 10.000 znakov s presledki, besedilu pa priložite tudi osnutek predstavitve v PPT (8 do 15 drsnic).

Natisnjene prispevke pošljite do 5. aprila 2024 na naslov Slovenska matica, Kongresni trg 8, 1000 Ljubljana s pripisom »Za naravoslovni natečaj«. Besedila naj bodo označena s šifro, v ločeni kuverti pa priložite izpolnjen prijavni obrazec, ki ga najdete tudi na spletni strani Slovenske matice.

Več o razpisu in prijavnem obrazcu na povezavi: Natečaj za mlade ob 160-letnici Slovenske matice - Slovenska matica (slovenska-matica.si)