Kaj je Skodelica znanja?

Srečanja so namenjena spodbujanju inovativnosti in usmerjanju raziskovalk in raziskovalcev v razvoj intelektualne lastnine. Gostujoči predavatelji v prijetnem ambientu delijo svoje izkušnje prenosa znanja iz laboratorijev v prakso.

Tokrat bo z nami dr. prof. Vita Dolžan, dr. med., redna profesorica biokemije in molekularne biologije in vodja Laboratorija za farmakogenetiko na Inštitutu za biokemijo in molekularno genetiko medicinske fakultete v Ljubljani.

Prof. dr. Dolžan je vodilna strokovnjakinja na področju genetske medicine v Sloveniji. Sodeluje s številnimi slovenskimi zdravniki in mladimi raziskovalci, s katerimi uspešno dosega nove znanstvene dosežke na področju farmakogenetike, ki jih že vrsto let prenaša tudi v klinično prakso. Njeno delo je osredotočeno na razvoj klinično-farmakogenetičnih modelov, ki omogočajo učinkovitejše in prilagojeno zdravljenje z zdravili. Prof. dr. Dolžan je prav tako aktivna v mednarodni znanstveni skupnosti, saj sodeluje s pomembnimi mednarodnimi raziskovalnimi institucijami v Stockholmu, Madridu in Granadi.

Z nami bo delila svoje izkušnje, izzive in vizije s področja farmakogenetike ter vpetosti v mednarodni raziskovalni prostor.

Prijava

Zaradi omejenega števila mest je predhodna prijava obvezna. Za dodatne informacije in prijavo pišite na .

Več informacij o dogodku se nahaja na povezavi: Skodelica znanja s prof. dr. Vito Dolžan, dr. med. – UL Pisarna za prenos znanja (uni-lj.si)

 

Skodelica-znanja_Dolzan-1-1-1086x1536