Vsebina predmeta

Posebnosti rasti in razvoja posameznih vrst vrtnin in njihove morfološke značilnosti: solatnice in špinačnice (solata, endivija, radič, motovilec, špinača itd.); kapusnice (zelje, cvetača, ohrovt, kolerabica itd.); čebulnice (čebula, česen, por); plodovke (paradižnik, paprika, kumare, bučke itd.); korenovke in gomoljnice (korenček, peteršilj, zelena, rdeča pesa, itd.); stročnice (fižol, grah, bob); trajnice (špargelj, rabarbara, hren, artičoka);

Vpliv izbora tehnik gojenja in oskrbovanja na uspešnost rasti in razvoja gojenih vrtnin.

Primerjava poteka rasti in razvoja gojenih rastlin pri gojenju na prostem in v zavarovanih prostorih, v in izven sezone.

Sortiment in njegova vloga pri izboru tehnik gojenja.

Predstavitev dveh seminarskih nalog:

Priprava programov pridelave, rabe prostora (zemljišč) z upoštevanjem naravnih danosti, zahtev gojenih vrtnin in upoštevanjem ekonomskih kazalnikov uspešnosti pridelovanja.

Predstavitev in razprava na temo izbirnega članka iz tuje literature.

Pogoji za vključitev v delo

Pogoji za vključitev v delo

Vpis v ustrezni letnik.

 

Pogoj za opravljanje študijskih obveznosti:

Pogoj za pristop k izpitu so opravljene obveznosti pri vajah.