Izvajamo različne mikrobiološke preiskave mleka in mlečnih izdelkov. Ugotavljamo prisotnost patogenih mikroorganizmov, tehnološko pomembnih mikroorganizmov (starterske bakterije, kvarljivci), somatskih celic, zaviralnih snovi. Uporabljamo tako klasične metode, kot tudi sodobne mikrobiološke metode (PCR).
Laboratorij Inštituta za mlekarstvo in probiotike je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-062 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025:2017).
Akreditirane metode so označene z *.
Vas zanima več? Pošljite .
MIKROBIOLOŠKE ANALIZE | |
---|---|
Parameter | Metoda |
Skupno število mikroorganizmov | Pretočna citometrija (BactoScan)* Štetje na ploščah* |
Patogeni mikroorganizmi | Enterobakterije* Listeria monocytogenes* Salmonella sp. Stafilokoki Sulfit reducirajoči klostridiji Plinotvorni klostridiji Clostridium perfringens Escherichia coli Bacillus cereus |
Tehnološko pomembni | Mlečnokislinske bakterije Laktokoki Laktobacili Leuconostoc Termofilni streptokoki Propionibakterije Plesni in kvasovke Sporotvorni mikroorganizmi Lipoliti Proteoliti Heterofermentativne bakterije Bakteriofagi Karakterizacija mikroorganizmov |
Probiotični mikroorganizmi
| Ugotavljanje števila* Preverjanje prisotnosti vrste s PCR* Ugotavljanje varnosti Analiza funkcionalnih |