Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Inštitut za mlekarstvo in probiotike

Izvajamo različne mikrobiološke preiskave mleka in mlečnih izdelkov. Ugotavljamo prisotnost patogenih mikroorganizmov, tehnološko pomembnih mikroorganizmov (starterske bakterije, kvarljivci), somatskih celic, zaviralnih snovi. Uporabljamo tako klasične metode, kot tudi sodobne mikrobiološke metode (PCR).

Laboratorij Inštituta za mlekarstvo in probiotike je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-062 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025:2017).

Akreditirane metode so označene z *.

Vas zanima več? Pošljite .

MIKROBIOLOŠKE ANALIZE

 
Parameter Metoda

Skupno število mikroorganizmov

Pretočna citometrija (BactoScan)*

Štetje na ploščah*

Patogeni mikroorganizmi
in kvarljivci

Enterobakterije*

Listeria monocytogenes*

Salmonella sp.

Stafilokoki

Sulfit reducirajoči klostridiji

Plinotvorni klostridiji

Clostridium perfringens

Escherichia coli

Bacillus cereus

Tehnološko pomembni
mikroorganizmi

Mlečnokislinske bakterije

Laktokoki

Laktobacili

Leuconostoc

Termofilni streptokoki

Propionibakterije

Plesni in kvasovke

Sporotvorni mikroorganizmi

Lipoliti

Proteoliti

Heterofermentativne bakterije

Bakteriofagi

Karakterizacija mikroorganizmov
(določanje vrste, seva)

Probiotični mikroorganizmi

 

Ugotavljanje števila*

Preverjanje prisotnosti vrste s PCR*

Ugotavljanje varnosti

Analiza funkcionalnih
in tehnoloških lastnosti