Kompresorsko hlajeni inkubator za gojenje mikroorganizmov z zagotavljanjem temperaturnega območja med 3 in 70 ° C s prisilno konvekcijo zraka in nadzorom hitrosti ventilatorja (50 do 100 %) se bo redno uporabljal v Laboratoriju za živilsko mikrobiologijo, Oddelka za živilstvo.
Študentje bodo inkubator uporabljali za gojitev plesni, kvasovk in/ali bakterij pri vseh gojitvenih mikrobioloških metodah vključenih v laboratorijske vaje pri predmetih Osnove mikrobiologije, Mikrobiološka preiskava živil, Živilska mikrobiologija, Higiena živil na študiju Zunanja povezava na Živilstvo in prehrana Odpira se v novem oknu (1. bolonjska stopnja univerzitetnega študija), in pri predmetih Toksikologija in kontaminacija živil in Varnost živil na študiju Zunanja povezava na Živilstva Odpira se v novem oknuin na študiju Zunanja povezava na Prehrane Odpira se v novem oknu(2. bolonjska stopnja), ki se izvajajo v okviru Zunanja povezava na Oddelka za živilstvo Odpira se v novem oknu.
Prof. dr. Barbka Jeršek, nosilka opreme, s Katedre za biotehnologijo, mikrobiologijo in varnost živil na Oddelku za živilstvo je o opremi povedala: »Kompresorsko hlajeni inkubator zagotavlja vzdrževanje željene temperature v območju med 3° C in 70° C ob pomoči prisilne konvekcije zraka z nadzorom hitrosti ventilacije (50-100 %). Z novim inkubatorjem smo na Oddelku za živilstvo pridobili eno od osnovnih oprem v mikrobiološkem laboratoriju, ki je nujna za izvedbo vseh gojitvenih mikrobioloških metod.«