Fotka za napoved  

Udeležba na konferenci je brezplačna, a je potrebna prijava na povezavi ali . Na dogodku bodo govorci predstavili ključne rezultate projekta »Carnivora Dinarica – čezmejno sodelovanje in ekosistemske storitve za dolgoročno ohranjanje populacij velikih zveri v severnih Dinaridih« Interreg V-A Slovenija-Hrvaška. Glavni sklopi o različnih temah povezanih z velikimi zvermi predavanj bodo obsegali naslednje teme:

  • čezmejno upravljanje velikih zveri;
  • zmanjšanje tveganj, ki ogrožajo velike zveri;
  • razumevanje vloge zveri in njihovih različnih ekosistemskih storitev in
  • ozaveščanje.

 

Finančni program Interreg je lani praznoval 30. obletnico delovanja in ob tej priložnosti je Evropska komisija objavila dokument z osnovnimi informacijami o programu zadnjih 30 let ter projekt Carnivora Dinarica uvrstila med osem najuspešnejših zgodb programa.  

Zaključno konferenco skupaj s Svetovni organizacijo za varstvo narave (WWF) organizira vodilni partner projekta, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, in partnerji projekta, Zavod za gozdove Slovenije, Občina Pivka, Veterinarska fakulteto v Zagrebu, NP Risnjak, Občina Vrbovsko in Primorsko-goranska županija.    

 

Program zaključne mednarodne konference projekta »Carnivora Dinarica« z otvoritvijo DINE, Centra o velikih zveri v Pivki na povezavi    

 

Vljudno vabljeni!