karierni tabor_krovno

Za opise delavnic, datume in prijavo lahko obiščete spletno stran Kariernih centrov Univerze v Ljubljani na povezavi

 

Snemanje in montaža videov z gsm (5 ped. ur)

Uvod v filmsko razmišljanje, zakonitosti vizualnega pripovedništva, razvoj scenarija: od ideje do scenarija, snemanje in uvod v montažo, osnovni elementi, ki jih običajno podpira vsaka aplikacija: Moduli (rezanje, efekti, grafike, korekcija barv, avdio …) osnovne tehnike osvetljevanja in zajema zvoka, osnovne in naprednejše tehnike snemanja in postprodukcija: programi za obdelavo fotografij.

Izvajalec: Dražen Štraden

Lokacija: Fakulteta za družbene vede, P19                            

Termin: 4. 7. 2022 ob 9:00           

Prijava: TUKAJ

 

10-urni tečaj Excel napredni

Priprava seznama podatkov v obliki preglednice in možnosti nadzorovanega vnašanja podatkov s poudarkom na omejevanju napak pri samem vnašanju, razvrščanje podatkov po različnih kriterijih in prikaz želenih podatkov z uporabo filtrov, uporaba vrtilnih tabel in vrtilnih grafikonov za analiziranje podatkov in pridobivanje različnih povzetkov ali agregiranih vrednosti, normalizacija podatkov, ki omogoča učinkovitejše delo s podatki, gradnjo podatkovnega modela z uporabo tabel in relacij, uporaba orodja Power Query za zajem podatkov s spleta, njihovo preoblikovanje in uporabo v Excelu, uporaba orodja Power Pivot, kontrolnikov in časovnic za izdelavo nadzornih plošč, ki temeljijo na podatkih iz podatkovnega modela, uporaba orodja 3D Maps za geografsko vizualizacijo podatkov.

Izvajalec: izr. prof. dr. Mitja Dečman     

Lokacija: Fakulteta za upravo, P11             

Termin: 4. 7. 2022 ob 13:30, 5. 7. ob 13:00 in 6. 7. ob 13.00  

PrijavaTUKAJ

 

Protokol in bonton (4 ped. ure)

Ali lahko profesorje tikamo? Se lahko ženska predstavi moškemu? Se lahko rokujemo sede? Ali so vizitke že zastarele? V petkah na Triglav in v natikačih v gledališče? Kožne ali črne nogavice za ženske? Rjavi ali črni čevlji za moške? Ali »black tie« pomeni obvezno črno kravato ali kaj drugega? Na delavnici “Protokol in bonton” bomo spoznali osnovne značilnosti protokola in bontona, ki nam lahko olajšajo še tako nepredstavljive trenutke in zagate.

Izvajalka: doc. dr. Jana Arbeiter

Lokacija: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, 1039(1B)   

Termin: 5. 7. 2022 ob 9.00           

PrijavaTUKAJ 

 

Psihološki dejavniki uspeha v življenju in pri študiju (3 ped. ure)

Na delavnici bomo govorili o stresu, njegovih vplivih na življenje, načinih sproščanja in preprečevanja nelagodnih ter stresnih situacij. Spoznali boste tudi najbolj učinkovite tehnike sproščanja, ki vam bodo v pomoč na poti do boljšega in bolj sproščenega življenja ter študiranja in opravljanja izpitov.

Izvajalec: prof. dr. Matej Tušak 

Lokacija: Fakulteta za socialno delo, P3   

Termin: 6. 7. 2022 ob 9:00           

PrijavaTUKAJ 

 

Okrepitev pisnega komuniciranja (3 ped. ure)   

Na delavnici se boste naučili temeljnih pravil poslovnega komuniciranja, poslovno sprejemljivega obdobja za odziv, način odziva glede na izziv, prijazne poslovne komunikacije.

Izvajalka: Petra Hercog 

Lokacija: Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Predavalnica 1039(1B)        

Termin: 7. 7. 2022 ob 9:00          

PrijavaTUKAJ 

 

Tehnika pogajanj (4 ped. ure)   

Na pogajanjih boste spoznali kako javno nastopiti tako, da vas bodo poslušali; kako se pripraviti na pogajanja, da vas ne bo med pogajanji bolela glava; na kaj je treba paziti med pogajanji ter po zaključku pogajanj; kako določiti zgornjo in spodnjo mejo v pogajanjih; kako (pre)živeti čustva v pogajanjih; kdaj ponudimo koncesijo drugi strani; kdo prvi vpraša za znesek osebnega dohodka (plače), ko se pogajamo o zaposlitvi; na kaj je treba biti pozoren, ko se pogajamo z drugimi kulturami; kako spoznati taktiko salami in druge izbrane taktike ter kako se pred njimi braniti.

Izvajalec: izr. prof. dr. Boštjan Udovič    

Lokacija: Fakulteta za družbene vede, P19             

Termin: 7. 7. 2022 ob 13:00        

PrijavaTUKAJ 

 

12-urni tečaj Adobe Illustrator  

Na delavnici se bomo seznanili z osnovnimi operacijami in orodji za pripravo tako digitalnih kot tudi tiskanih kreativ. Naučili se bomo risanja preprostih oblik, ilustracij, vstavljanja besedila in uporabe tipografije ter uvažanja grafičnih elementov, kot so fotografije. Začetna delavnica vam bo služila kot osnova za spoznavanje programa in širine možnosti oblikovanja, ki jo le-ta omogoča. Vključuje tudi praktične vaje.

Izvajalka: asist. Alja Herlah         

Lokacija: Biotehniška fakulteta, stavba agronomije in krajinske arhitekture – 2. nadstropje na levo – računalniška učilnica KA računalniška 1. 

Termin: 6. 7. 2022 ob 13.00, 7. 7. in 8. 7. ob 9.00             

PrijavaTUKAJ 

 

 

Prijave

Prijava na delavnice poteka preko POPR-a, prek povezav v objavi.

V POPR študenti Univerze v Ljubljani vstopijo preko skupine Študenti Univerze v Ljubljani s svojo veljavno digitalno identiteto Univerze v Ljubljani.

Dodatne informacije:

 

Vabljeni!