Na forumu bomo razpravljali o sinergijah in antagonizmih med pridelavo hrane in okoljem. Poglede na vprašanja, povezana z vplivom pridelave kmetijskih surovin ter proizvodnje, distribucije in potrošnje živil na okolje, bodo predstavile eminentne strokovnjakinje in strokovnjaki različnih področij. 

Predavatelji: 

  • dr. Abram Bicksler (FAO) – »Trajnostni prehranski sistemi«
  • prof. dr. Mihael J. Toman (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani) – »Sodobno kmetijstvo in vodni ekosistemi«
  • prof. dr. Andrej Simončič (Kmetijski inštitut Slovenije) – »Slovensko kmetijstvo med prehransko in okoljsko vzdržnostjo
  • prof. dr. Katja Vintar Mally (Filozofska fakulteta, Univerze v Ljubljani) – »Globalna prehranska varnost in okoljske omejitve
  • Tanja Šumrada, mag. inž. agr. (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani) – »Biodiverzitetna kriza in agroživilstvo: zakaj narava izginja?«

Omizje razpravljavcev:  

  • dr. Tatjana Zagorc (direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, GZS),  
  • mag. Janez Pirc (direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije),  
  • dr. Renata Karba (Umanotera)
  • Ana Le Marechal Kolar, generalna direktorica direktorata za hrano in ribištvo, MKGP 

Dogodek bo povezovala filozofinja Valentina Smej Novak.  

Pridružite se nam v ponedeljek, 23. avgusta 2021, ob 15:30 na sejmu AGRA, na razstavnem prostoru MKGP ali virtualno spremljajte dogajanje.

Prijave na virtualno srečanje: https://1ka.arnes.si/hranainokolje