Erasmus+ kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov 

Odprt je Razpis za Erasmus+ kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov v študijskem letu 2023/2024>>, in sicer:

  • z namenim študija in/ali z namenom prakse.

Na ta razpis se lahko prijavijo tisti doktorski študenti, ki bodo kratkoročne doktorske mobilnosti z namenom študija ali prakse v tujini izvedli od 1. junija 2023 do najkasneje 30. junija 2024.

Program Erasmus+ študentu omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija, namesto na BF opravi na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima BF podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov.

Na razpis se lahko prijavijo študenti BF, ki bodo imeli v času mobilnosti aktiven status študenta tretje stopnje. Na mobilnost za prakso pa se lahko prijavijo tudi doktorski študenti, ki so ob oddaji prijave (še) vpisani na BF kot študenti tretje stopnje, mobilnost pa bodo izvedli v času enega leta po zaključku študija tretje stopnje oz. do zaključka razpisa (mladi diplomanti), tj. najkasneje do 30. junija 2024.

 

PRIJAVA:

Razpis je odprtega tipa, kar pomeni, da se zbirajo prijave do porabe sredstev. Prijavnico doktorski študenti oddajo vaj en mesec pred načrtovanim začetkom mobilnosti, in sicer tako, da izpolnijo prijavo v VIS BF in spletno prijavo z motivacijskim pismom v slovenskem jeziku pošljejo na naslov .

Prijavna dokumentacija:

izpolnjenim študijskim sporazumom:
- V primeru kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov z namenom študija: Erasmus+ sporazum za študij (Learning Agreement for Studies), podpisan s strani študenta, domačega in tujega Erasmus+ koordinatorja ter plan raziskovanja, potrjen s strani domače in gostujoče institucije.
- V primeru kratkoročne mobilnosti doktorskih študentov z namenom prakse: Erasmus+ sporazum za prakso (Learning Agreement for Traineeship), podpisan s strani študenta, domačega in tujega Erasmus+ koordinatorja ter z opredeljeno vsebino prakse.

 

Študenti se lahko prijavijo na izmenjavo na univerze znotraj svojih področij raziskovanja. 

Seznam pogodb za razpis

Zaradi prehodnega obdobja med novim in starim programom Erasmus+ ter s tem povezanim podpisovanjem medinstitucionalnih pogodb, si pridružujemo pravico k pozivu za spremembo izbrane univerze. Študente in študentke prosimo za razumevanje.