Ste predstavnik nove generacije podjetnikov in inovatorjev, imate novo poslovno idejo, pa ne veste, kje začeti?

Ste pripravljeni pomagati pri oblikovanju nove vrste inovativnega, odpornega in trajnostnega prehranskega sistema?

 

Prav vsi programi temeljijo na treh poslanstvih EIT Food, in sicer k:

 • Bolj zdravemu prehranjevalnemu slogu prebivalstva
 • Oblikovanju prehranskega sistema “neto nič”
 • Popolnoma preglednemu, poštenemu in odpornemu prehranskemu sistemu

 

Brez naslova (960 × 630, pik).png

 

Programi Inspire in RIS Inspire spodbujajo ozaveščenost o globalnih izzivih na področju hrane in promovirajo razvoj podjetništva kot možnosti za poklicno pot. Omenjeni programi krepijo podjetniško sposobnost udeležencev in njihovo pripravljenost za ustanovitev lastnih podjetij.

 

Izbirate lahko med sedmimi programi Inspire in RIS Inspire s področja trajnostnega ribogojstva, digitalnih tehnologij prehranskega sistema, in še več. Namenjeni so študentom in raziskovalcem, perspektivnim podjetnikom, mladim strokovnjakom in predstavnikom agroživilske industrije, kmetom in praktikom, trgovcem na drobno s hrano in drugemu osebju iz industrije, gospodarskim organizacijam; informacije o vseh programih najdete tukaj: https://www.eitfood.eu/projects/inspire

 

Zakaj izbrati programe:

 

Če ste študent:

 

 • imate dostop do edinstvene priložnosti za usposabljanje;

 

 • postanete del mednarodne mreže;

 

 • pridobite mednarodno priznane certifikate za pridobljene kompetence (z akreditiranimi tečaji EIT za živila in certifikati EIT za ocenjevanje živil), ki jih lahko uporabite v svoji karieri;

 

 • se soočite z izzivi in praktičnimi primeri;

 

 • imate možnost, da med tečajem prejmete mentorstvo.

 

Če ste podjetje:

 

 • pridobite dostop do nadarjenih študentov in akademske mreže za sodelovanje med univerzo in industrijo.

 

 • sodelujete pri raziskavah in tako pridobite zgodnji dostop do prelomnih ugotovitev in inovacij.

 

 • pridobite popust za množično udeležbo.

 

 • dostopate do prilagojenih modulov usposabljanja za poglabljanje znanja zaposlenih.

 

 • pridobite mednarodno primerljive certifikate za zaposlene (z akreditiranimi tečaji EIT Food in certifikati EIT Food Assessment).

 

 

 

INSPIRE PROGRAMI:

Restorative Aquaculture

8th November - 1st December​

Circular AgriFood

25th September – 19th October

Digital Technologies in the Food System

1st November – 1st December​

Explore

Na voljo do 31.12.2023

 

RIS INSPIRE PROGRAMI:

Sustainable Food Production and Consumption

9th October – 3rd November

Deep Tech and Regenerative Agriculture

6th November – 24th December

HealthySoil4Life

Second edition, to be defined

 

Spodaj najdete krajše opise posameznega programa. Oglejte si jih in ne zamudite prijav.

 

 

Inspire programi:

Restorative Aquaculture (trajnostno ribogojstvo), 8th November – 1st December

KRATEK OPIS: 

Cilj tečaja Inspire Restorative Aquaculture  je  ustvariti dinamično in podporno okolje, v katerem bodo udeleženci lahko oblikovali inovativne rešitve in poslovne predloge, ki bodo povečali produktivnost in donosnost ribogojnega sektorja. Na tečaju bo zagotovljeno usposabljanje in teorija o gojenju morskih alg, školjk, biologiji alg, gojenju, rasti, molekularni analizi in analizi metabolitov; predstavljene bodo ovire in priložnosti v sektorju akvakulture z vidika zainteresiranih strani; zagotovljene bodo podjetniške vsebine in podpora pri razvoju inovativnih rešitev in poslovnih predlogov za sektor akvakulture; organiziran bo zaključni dogodek s podelitvijo nagrad! Tečaje vodi nova Akademija za morske alge SAMS na zahodni obali Škotske, ki je mešanica usposabljanja v živo na SAMS in spletnih vsebin z vrhunskimi akademskimi in podjetniškimi vodji s Poljske akademije znanosti in Univerze v Cambridgeu.

 

VEČ INFO IN PRIJAVA: 

Inspire – Restorative Aquaculture – EIT Food Learning Services

 

Circular AgriFood, 25th September – 19th October

KRATEK OPIS: 

Je program trajnostnega krožnega gospodarstva za agroživilski sektor, na katerem boste pridobili praktične spretnosti in znanja s področja krožnosti, trajnosti in inovacij v agroživilskem sektorju. 

Skozi potek izobraževanja se spodbuja razvoj inovativnih rešitev za izzive iz resničnega sveta, pri čemer se udeležence opremlja s praktičnimi veščinami in znanjem, ki jih lahko uporabijo v svoji poklicni karieri.

Udeleženci bodo spoznali strategije in tehnologije za zmanjšanje odpadkov in emisij ter spodbujanje učinkovite rabe virov v kmetijsko-živilskem sektorju. Program poudarja tudi sodelovanje in mreženje s strokovnjaki iz različnih okolij.

 

VEČ INFO IN PRIJAVA:

Inspire – Circular AgriFood – EIT Food Learning Services

 

Digital Technologies in the Food System, 1st November – 1st December​

KRATEK OPIS: 

Bi lahko razvili inovativne digitalne tehnologije za preoblikovanje našega prehranskega sistema?

Inovacije na področju tehnologije in podatkovne znanosti bodo po napovedih imele pomembno vlogo pri preoblikovanju našega prehranskega sistema. Pri tečaju Inspire Digital Technologies bodo predstavljeni izzivi tehnološkega razvoja v kmetijstvu in živilski industriji. Program se bo osredotočil na digitalne tehnologije in omogočil usposabljanje za uporabo kibernetske varnosti, brezžične povezljivosti, podatkovne analitike, umetne inteligence in pristopov strojnega učenja za reševanje lokalnih, nacionalnih in globalnih izzivov v kmetijsko-živilski industriji.

V treh tednih bodo udeleženci krmarili po zapleteni pokrajini podatkovne analitike in umetne inteligence ter razvijali digitalne inovacije. Udeleženci bodo deležni tudi usposabljanja na področju podjetništva in inovacij, da bi razvili rešitve za izzive v industriji.

 

VEČ INFO IN PRIJAVA:

Inspire – Digital Technologies in the Food System – EIT Food Learning Services

 

Explore, na voljo do 31.12.2023

KRATEK OPIS: 

Štirje informativni moduli vas bodo popeljali skozi pot razvoja novega podjetja: od prepoznavanja problema, ki ga želite rešiti, do financiranja zagonskega podjetja. Tečaj je zasnovan tako, da je prilagodljiv vašim potrebam; tečaju se lahko pridružite z že pripravljenim problemom ali rešitvijo ali pa se pri prebiranju gradiva zgledujete po izzivih prehranskega sistema na šestih fokusnih področjih EIT Food (alternativne beljakovine, trajnostno kmetijstvo, usmerjena prehrana, krožni sistemi hrane, digitalna sledljivost in trajnostno kmetijstvo).

Udeležba je brezplačna.

 

VEČ INFO IN PRIJAVE: 

Inspire – Explore – EIT Food Learning Services

RIS INSPIRE PROGRAMI:

Sustainable Food Production and Consumption

9th October – 3rd November

Deep Tech and Regenerative Agriculture

6th November – 24th December

HealthySoil4Life

Second edition, to be defined

 

Sustainable Food Production and Consumption: new Deep Tech Approaches, Methods and Tools, 9th October – 3rd November
(Trajnostna pridelava in uživanje hrane: novi globinsko tehnološki pristopi, metode in orodja)

KRATEK OPIS: 

Namen programa je povezati študente in mlade strokovnjake iz različnih okolij ter jim omogočiti vpogled v trenutne trende in izzive na področju trajnosti v prehranskem sistemu. Na njem bodo tri tedne poučevali akademski in industrijski strokovnjaki iz tega sektorja (on-line in v živo).

Učni cilj je udeležencem ponuditi orodja in znanje za razvoj in sooblikovanje rešitev za opredeljene izzive s podjetniško miselnostjo. Pristop bo temeljil na timskem delu, saj bodo udeleženci delali v skupinah, ki se bodo osredotočale na različne teme prehranskega sistema, povezane z naslednjimi osrednjimi področji hrane: Diverzifikacija beljakovin, trajnostno kmetijstvo, ciljana prehrana in digitalna sledljivost. Tako bodo udeleženci pridobili ključne spretnosti, kot sta timsko delo in reševanje problemov. Program se bo zaključil s tekmovanjem, na katerem bodo ekipe predstavile svoje projekte, najboljše in najbolj inovativne ideje pa bodo nagrajene.

Udeležba je brezplačna.

 

VEČ INFO IN PRIJAVE:

RIS Inspire – Sustainable Food Production and Consumption: new Deep Tech approaches, Methods and Tools – EIT Food Learning Services

 

Deep Tech and regenerative Agriculture, 6th November – 24th December

Informacije sledijo.

HealthySoil4Life, termina še ni

Cilj šole je zagotoviti močno podjetniško osnovo in razviti ideje, povezane z zdravjem prsti in podnebnimi razmerami v kmetijstvu. Udeleženci se bodo seznanili s podjetniškimi metodami za razvoj novih podjetniških dejavnosti. Poleg tega se bodo učenci seznanili z najsodobnejšimi metodologijami in orodji, povezanimi z izzivi prehranskega sistema, ter ustvarili inovacije za spodbujanje trajnostnega kmetovanja, ki bi izboljšalo vrednost, zagotovilo varnost in kakovost ter povečalo zaupanje potrošnikov v prehranski sistem.

Ta program se je letos že izvajal. Bodite pozorni na naslednjo izdajo!

 

Pripravite se! Znanje in izkušnje so v vaših rokah!

Več informacij najdete na https://www.eitfood.eu/projects/inspire

 

Izjave udeležencev: 

 
 

#EITFood #Foodsystem #transformingFoodsystem #Healthierlivesthroughfood

#Anetzerofoodsystem #ReducingRiskforaFair&ResilientFoodSystem #RestorativeAquaculture # CircularAgriFood #sustainablefood