Poletna šola prehranske proizvodnje bo potekala na naši partnerski univerzi Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích , v njihovi pivovarni in laboratorijih za prehransko proizvodnjo. Glavni poudarek bo na čeških izdelkih iz mesa, mleka (npr. sir, sladoled), hmelja (pivo) in predelavi izbranih sezonskih sestavin. Poletna šola vključuje izlet v mikropivovarno in, za primerjavo, tudi v eno največjih čeških pivovarn Budvar.
Program bo organiziran v obliki Erasmus+ kombiniranega virtualnega programa (KIP). Za obdobje fizične mobilnosti lahko študentje BF prejmete Erasmus+ štipendijo.
Poletna šola bo potekala v dveh terminih:
- 10. 6.-14. 6. 2024
- 24. 6.-28. 6. 2024
Prijave sprejema Mednarodna pisarna BF po e-pošti: international@bf.uni-lj.si, najkasneje do 22. 4. 2024.
Ob prijavi obvezno navedite svoj študijski program in letnik ter termin, v katerem se želite udeležiti poletne šole.
Več v priloženih letakih spodaj.