Maruša Štangar
Vir: https://tokio2020.olympic.si/sportniki/stangar
 
Maruša Štangar je po zaključenem nastopu povedala: »Njene akcije me niso presenetile. To je olimpijska prvakinja in to so njene močne tehnike. Na žalost ji je takoj uspel met. Meni akcije nato v parterju ni uspelo dokončati. Pozneje so po novi akciji pogledali posnetek in ji dosodili še en vazari, s čimer je bilo boja hitro konec. Sama sem razočarana nad izidom, ampak kaj naj? Želela sem si vsaj uvrstitev med najboljših osem, a za to je treba premagati eno od najboljših osmih tekmovalk tukaj, kar se danes ni izšlo.« Zlato medaljo je v tej kategoriji osvojila številka ena svetovne lestvice in evropska prvakinja Distria Krasniqi.

V petek 30. julija 2021, se bo na Olimpijskih igrah z najboljšimi pomerila še ena študetka Biotehniške fakultete, Klara Lukan, študentka I. stopnje univerzitetnega študijskega programa Biotehnologija. V torek, 3. avgusta 2021, pa bo na Olimpijskih igrah nastopila še Špela Perše, prav tako študentka Biotehniške fakultete, študentka II. stopnje magistrskega študija programa Prehrana.

Maruši Štangar je za uvrstite v 2. krog zmanjkalo nekaj športne sreče. Več informacij o dosežkih Maruši Štangar na uradni spletni strani Olimpijske zveze Slovenija na povezavi