Posnetek zaslona (120)

 

Povezava do spletnega prenosa.

Knjiga z naslovom Vrt in prispodoba prinaša 34 esejev z raznovrstnimi pogledi na vrt, ki segajo onkraj njegove samoumevne vsakdanjosti, in odpirajo vprašanje, kaj vrt je in kaj predstavlja. 

Z interdisciplinarnim pristopom k jedru krajinske arhitekture razgrinja večplastni pomen vrta in raziskuje sodobnejše koncepte (pre)oblikovanja narave, tako v zasebnem kot v javnem življenju. 

Priznani krajinski arhitekti, arhitekti, umetnostni zgodovinarji, filozofi, sociologi, umetniki, pesniki in pisatelji so vrt umestili v kontekst aktualnih družbenih vprašanj. Ustvarili so unikatno zbirko esejev o pomenu in vlogi vrta za kakovost bivanja v svetu, v katerem sta človek in narava (spet) neločljivo prepletena.

Glavni urednici: Ana Kučan in Mateja Kurir

Avtorji: Jože Barši, Andrew Benjamin, Erika Bordon, Lisa Diedrich, Mladen Dolar, Pavel Gantar, Davorin Gazvoda, Joao Gomes da Silva, Barbara Habič Pregl, Urška Jurman, Dževad Karahasan, Dean Komel, Miklavž Komelj, Miloš Kosec, Lev Kreft, Ana Kučan, Mateja Kurir, Lilli Lička, Janez Marušič, Jure Mikuž, Olaf Nicolai, Martin Prominski, Martin Rein-Cano, Gerard Reinmuth, Carl Steintz, Kinga Szilagyi, Marc Treib, Aleš Vodopivec, Sven-Olov Wallenstein, Catherine Ward Thompson, Udo Weilacher, Saskia De Wit in Nadja Zgonik.

Izdala in založila: Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Ljubljana 2021, slo.

291 strani

ISBN: 978-961-6669-75-7

Knjigo boste lahko kupili tudi v Knjižnici Oddelka za agronomijo, Oddelka za krajinsko arhitekturo (povezava) in Študija biotehnologije ter v spletni knjigarni Univerze v Ljubljani (povezava).