Matej Vranič 12 jpg.jpg

Foto: Matej Vranič, Life Lynx

Na letošnjem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna, je osvojila prvo mesto v kategoriji tematskih poti, ki so tekmovale v vtisu in privlačnosti, upravljanju in vzdrževanju, vodenju in ponudbi, dostopnosti in varnosti ter sporočilnosti oz. interpretaciji posamezne poti.

Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna, organizira Turistična zveza Slovenije. Osredotoča se na urejenost krajev, kakovost turističnih ponudb, trženje in promocijo turističnih produktov ter čisto okolje. Številne kraje, mesta in izletniške točke obišče in oceni komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki različnih področij (krajinarji, geografi, turistični delavci, sociologi, arhitekti, etnologi in drugi). Letos so pregledali 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti.

risova pot.JPG

Foto: Nevenka Klun, Zavod Kočevsko

Podelitev priznanj je potekala 13. novembra v okviru Dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici. Priznanje je prevzela Nevenka Klun, vodja sektorja za turizem iz Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje. Zavod Kočevsko bo po projektu prevzel upravljanje poti in skupaj z ZGS, območno enoto Kočevje, skrbel za vzdrževanje poti. Pot vsebinsko nadgrajujejo didaktična priporočila za učitelje in brošura Po sledeh risinje Male, ki z reševanjem nalog in ilustracijami nagovarja otroke. Pri pripravi obeh publikacij sta sodelovali raziskovali Ana Pšeničnik in Irena Kavčič, z Oddelka za biologijo.

brošure.jpg

Foto: Irena Kavčič, Life Lynx

Prispevek o učni poti si lahko ogledate tudi v oddaji o turizmu, Na Lepše (od 17. minute naprej): https://365.rtvslo.si/oddaja/na-lepse-oddaja-o-turizmu/29530669.

Matej Vranič 8 jpg.jpg

Foto: Matej Vranič, Life Lynx