Skoči na vsebino
Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Biologija

Klub alumnov biologije je del Kluba alumnov diplomantov Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki deluje v okviru Kluba alumnov Univerze v Ljubljani.

Klub ima poleg povezovalne dve pomembni funkciji. Daje nam vpogled v dejansko vlogo biologov v znanosti in družbi ter s tem krepi našo samozavest in pripadnost biologiji, hkrati pa dobimo pregled nad delovnimi mesti, ki jih zasedajo biologi. To je seveda lahko v veliko pomoč našim mlajšim kolegom, ki so še na začetku svoje karierne poti. Organizirali bomo srečanja s potencialnimi delodajalci ter različna predavanja, predvsem na temo delovnih mest za biologe, študija in dela v tujini ipd., na portalu pa bo možno spremljati razpise prostih delovnih mest in drugih priložnosti za poslovno sodelovanje.

Klub je seveda tudi priložnost za družabna srečanja s kolegi, za obujanje spominov in za vzpostavljanje novih znanstev. Poleg tega so člani deležni nekaterih ugodnosti, ki jih nudijo partnerji Univerze v Ljubljani, kot so popusti pri obisku gledališč, muzejev, filmskih predstav, strokovnih izobraževanj, dostop do strokovne literature v CTK in NUK, itn.

Da bi klub zaživel, potrebuje čim več članov. Včlanite se lahko preko povezave: http://alumniul.online/. Povezavo do spletnega portala Alumni UL najdete tudi na strani https://www.uni-lj.si/alumni/. Članarine ni. Edini pogoj je, da ste zaključili študij na Oddelku za biologijo, BF, UL. Pomembno je, da v profil zapišete podatke o trenutni in preteklih zaposlitvah, izkušnje s tujino in podobno.

Aleš Škorjanc, predsednik kluba alumnov biologije

Uspešne zgodbe alumnov