Picture_1.jpg
&copyManca Krošelj
Galerija

Projektna skupina z Oddelka za krajinsko arhitekturo v sestavi doc. dr. Naja Marot, David Klepej, Nina Stubičar in Manca Krošelj je na dogodku predstavila pomembnejše rezultate projektnega dela. Med njimi so tudi usmeritve za izboljšanje upravljanja kulturnega turizma v Ljubljani, ki si jih lahko preberete na povezavi.

Dogodka so se udeležili številni deležniki z obravnavanih območij, med drugim tudi Miha Bratec, raziskovalec s Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem (projekt SMARTDEST), ki je kot panelist sodeloval v zaključni diskusiji, in Nejc Kovačič, vodja službe za komuniciranje Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML).
Posnetek razprave je dostopen na spletni povezavi.

Ob tej priložnosti je izšla tudi angleška različica znanstvene monografije o mestnem turizmu v Sloveniji – »Urban Tourism in Slovenia: Characteristic and Governance«, na voljo v (brezplačni) tiskani in digitalni podobi. Slednjo si lahko prenesete z naslednjega spletnega naslova,

Naj se ob tej priložnosti še enkrat zahvalimo vsem, ki so sodelovali pri izvedbi projektnih aktivnosti in tako prispevali v mozaik novih spoznanj o kulturnem in mestnemu turizmu v Ljubljani.