Skoči na vsebino
Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Zootehnika

Poslanstvo Katedre za prehrano je razvoj in prenos znanja na področju prehrane živali in tudi ljudi. Pri tem se ukvarjamo z različnimi povezavami, ki nastajajo v verigi od "polja do mize", se pravi s povezavami med okoljem, krmo, živaljo, živalskimi proizvodi in prehrano ljudi.

Slušateljem na dodiplomskem in podiplomskem študiju nudimo znanja s področja prehrane najpomembnejših vrst domačih živali. Spoznavajo lastnosti vseh skupin hranljivih snovi, njihove prebave in presnove. Spoznavajo lastnosti, tehnologije priprave in ocenjevanja kakovosti krmil, voluminozne krme, krmnih dodatkov in krmnih mešanic.

Sodelavci katedre sodelujemo v številnih raziskovalnih projektih, povezanih s prehrano živali, zagotavljanjem kakovostne krme ter izboljšanjem prehranske vrednosti živil živalskega izvora za pridelavo varne in zdrave hrane za ljudi. 

Bogate izkušnje nam omogočajo kakovostno svetovanje in sodelovanje pri strokovno-raziskovalnih nalogah za individualne naročnike (industrija krmil, farme, kmetije, farmacevtska industrija).

Predstojnik katedre:
prof. dr. Janez Salobir
E: janez.salobir@bf.uni-lj.si
T: 01 320 38 14

Namestnica predstojnika katedre:
prof. dr. Tatjana Pirman
E: tatjana.pirman@bf.uni-lj.si
T: 01 320 38 95

Namestnik predstojnika katedre:
izr. prof. dr. Andrej Lavrenčič
E: andrej.lavrencic@bf.uni-lj.si
T: 01 320 38 94

Zaposleni