kampanja objavi in označi #srcnaul

Z dobrodelno akcijo SRČNA UL: pomagajmo študentom v stiski! se zbirajo sredstva za študente Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v finančni stiski. Marsikdo mora za to, da lahko študira, služiti denar s študentskim delom in z njimi kriti stroške najemnine, hrane, nakupa študijskih pripomočkov idr. Včasih pa to ni edini izziv, marsikdo poleg tega finančno pomaga še svojcem, se srečuje z zdravstvenimi težavami, smrtjo v družini, nasiljem in/ali drugimi stiskami. Trenutne razmere v svetu in višanje cen življenjskih potrebščin pa prinašajo med študente še nove izzive in stiske.

Z željo, da bi imelo kar največ študentk in študentov možnost študija in dodatnega, poglobljenega raziskovanja je Univerza v Ljubljani ponovno pristopila k dobrodelni akciji SRČNA UL. Namen projekta je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem.

Sredstva se nakazujejo na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančni stiski.

 

UL22_srcnaUL_1080x1080


Zbiranje sredstev s SMS sporočili

Pošljite SMS sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 in prispevali boste 5 evrov, ali pa SRCNAUL10 in prispevali boste 10 evrov.

 

Zbiranje sredstev z donacijami

Prispevate lahko tudi z nakazilom na transakcijski račun ZPMS ali s sklenitvijo donatorske pogodbe. Za pogodbo o doniranju denarnih sredstev za dobrodelno akcijo ZPMS in Univerze v Ljubljani - Srčna UL pišite na .

 

 

UL22_srcnaUL_poziv_1200x630

 

Objavljena razpisa Srčna UL 3 in Srčna UL 4 Ukrajina za študente Univerze v Ljubljani v finančni stiski

V šolskem letu 2022/2023 sta za dodeljevanje zbranih sredstev v dobodelni akciji Srčna UL objavljena dva razpisa, Razpis Srčna UL 3, ki je namenjen študentom Univerze v Ljubljani v finančni stiski in Razpis Srčna UL 4 Ukrajina, ki je namenjen študentom Univerze v Ljubljani v finančni stiski zaradi ukrajinske krize. Zbrana sredstva bodo dodeljena na podlagi oddanih vlog študentk in študentov, ki jih bo posebna komisija obravnava zaupno in v sodelovanju z ZPMS.

Rok za prijavo je sreda, 30. november 2022.

Pomoč lahko vsebuje sofinanciranje:

  • najemnine in bivanjskih stroškov (celotno ali delno poplačilo stroška);
  • nakupa živil in obleke;
  • študijskega materiala (celotno ali delno poplačilo računa);
  • študiju namenjene računalniške opreme (celotno ali delno poplačilo računa).

Razpis Srčna UL 3 je namenjen študentom Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v finančni stiski.

Razpisna dokumentacija: razpis SRČNA UL 3 in prijavni obrazec SRČNA UL 3

Razpis Srčna UL 4 Ukrajina je namenjen študentom Univerze v Ljubljani, ki so se znašli v stiski zaradi ukrajinske krize.

Razpisna dokumentacija: razpis SRČNA UL 4 in prijavni obrazec SRČNA UL 4

 

Več informacij, tako za donatorje kot za študentke in študente v finančni stiski, je na voljo na spletni strani srcna.uni-lj.si.