Skoči na vsebino

Živilstvo

 

 

Referat za študij živilstva in prehrane

ga. Nina Kastelic
E:
T: 01 320 37 02

Uradne ure za študente so od ponedeljka do petka od 9.00 do 11.00 ure.

 

Komisija za študij 1. in 2. stopnje Oddelka za živilstvo (živilstvo in prehrana)

- - predsednik
- izr. prof. dr. Jasna Bertoncelj,
- izr. prof. dr. Anja Klančnik,
- prof. dr. Tomaž Polak,
- izr. prof. dr. Tomaž Požrl,
- doc dr. Tanja Pajk Žontar,
- študentki Ana Kočevar Baloh in Lana Trtnik.

 

Tutorstvo

Tutorji 2025/26 profesor študent
Koordinator
     
1. letnik BSc Živilstvo in prehrana
2. letnik BSc Živilstvo in prehrana
3. letnik BSc Živilstvo in prehrana
1. letnik MSc Prehrana
2. letnik MSc Prehrana
1. letnik MSc Živilstvo
2. letnik MSc Živilstvo
     
Tutor za redno vpisane študente iz tujine  
Koordinator – ERASMUS  
     

Pregled zaključnih pisnih izdelkov

Zunanja povezava na Pravila o diplomskem in magistrskem delu_NPB Odpira se v novem oknu (24. 4. 2023)

Povezava na dokument Navodila za preverjanje in potrjevanje diplomskega / magistrskega dela na Oddelku za živilstvo Odpira se v novem oknu (maj 2023)

Zunanja povezava na Navodila za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti Odpira se v novem oknu (junij 2024)

ŽIVILSTVO IN PREHRANA, 1. stopnja 

Zunanja povezava na Predloga za izdelavo diplomskega dela 1. stopnje Odpira se v novem oknu

ŽIVILSTVO, PREHRANA, 2. stopnja

Zunanja povezava na Predloga za izdelavo magistrskega dela Odpira se v novem oknuZunanja povezava na Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Več Odpira se v novem oknu

 

Strokovna praksa

Delovna praksa študenta pomeni njegovo vključitev v proizvodni proces živilskih podjetij, prehranskih obratov, v procesno in končno kontrolo kakovosti živil/hrane, v restavracijah, hotelih, zdraviliščih, bolnišnicah, šolah, v distribucijskih in trgovskih centrih za prodajo hrane in drugih podjetjih/inštitucijah, ki se ukvarjajo z dejavnostmi povezanimi z živilstvom in prehrano.

Obseg in opravljanje strokovne prakse:

-        Strokovna praksa za študente vpisane v 3.l. študija Živilstvo in prehrana do vključno š.l. 2020/21 obsega 3 KT, opravljena naj bo v 1 delu (75 ur+5 ur).

-        Strokovna praksa za študente vpisane v 3.l. študija Živilstvo in prehrana od š.l. 2021/22 naprej obsega 6 KT, opravljena je lahko v enem podjetju (150 ur+10 ur) ali v dveh (2x (75 ur+5 ur)).  Študent strokovno prakso lahko opravi v 2. ali 3. letniku študija Živilstvo in prehrana, vendar bo v e-indeks vpisana v 3. letniku.

Študent si poišče živilsko podjetje, bolnišnico, šolo, vzgojno varstveni zavod, inšpekcijske službe, laboratorij, zavod,… v katerem je osnovna dejavnost vezana na živilstvo ali prehrano in se dogovori za opravljanje strokovne prakse. V tajništvo Oddelka za živilstvo () pošlje svoje podatke in podatke podjetja, v katerem se je dogovoril za opravljanje strokovne prakse, ime podpisnika pogodbe in mentorja v podjetju ter predvideno enoto in termin opravljanja strokovne prakse vsaj en teden pred začetkom dela. V tajništvu pripravijo pogodbo in ostale dokumente in jih po podpisu dekana pošljejo v podjetje. Študent si na fakulteti poišče mentorja, ki pokriva področje, kjer bo opravljal strokovno prakso in se z njim dogovori, kakšno poročilo oz. dnevnik bo napisal. Študent ima v podjetju delovnega mentorja, ki skrbi za ustrezno strokovnost prakse. Študent napiše dnevnik o opravljeni praksi, ki ga potrdita mentor v podjetju in mentor učitelj. Dnevnik mora biti napisan v skladu z Navodili za pisanje dnevnika in Zunanja povezava na Navodili za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti. Odpira se v novem oknu

Navodila za pisanje in oddajo Dnevnika strokovne prakse za študente Živilstva in prehrane:

·       Študent Dnevnik strokovne prakse piše v Povezava na dokument Predlogo za strokovno prakso Odpira se v novem oknu.

·       Dnevnik strokovne prakse naj obsega 15-20 strani besedila (vključno z morebitnimi slikami in preglednicami) z viri in naj bo napisan po navodilih za oblikovanje, ki veljajo na Biotehniški fakulteti (.pdf).

·       Dnevnik strokovne prakse študent najprej odda v pregled delovnemu mentorju v podjetju, in le-ta mu s podpisom in žigom potrdi primernost opisa ter časovno izvedbo (v primeru digitalnega podpisa, žig ni potreben).

·       Dnevnik strokovne prakse nato študent odda mentorju – učitelju, ki sodeluje na študijskem programu Živilstvo in prehrana; le-ta mu z digitalnim podpisom potrdi ustreznost Dnevnika strokovne prakse.

·       Študent nato podpisan Dnevnik strokovne prakse v pdf-obliki pošlje v Referat za študij živilstva in prehrane () in se vZunanja povezava na V Odpira se v novem oknuZunanja povezava na IS-u Odpira se v novem oknuZunanja povezava na Odpira se v novem oknuprijavi na razpisani izpitni rok za vnos opravljene obveznosti v e-indeks.

 

Koristne povezave

Zunanja povezava na Spletna učilnica Moodle Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na VIS Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Informacije za vpis Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Mednarodna dejavnost Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Karierni center Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Društvo študento Odpira se v novem oknuZunanja povezava na v živilstva in prehrane Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Knjižnica oddelka Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Študentske strani Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Športne aktivnosti Odpira se v novem oknu

Zunanja povezava na Pravilniki Odpira se v novem oknu

 

na vrh strani