Priprava zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti
INFORMACIJE ZA ŠTUDENTE 1. IN 2. STOPNJE
Postopek pregleda diplome oz. magisterija v oddelčni knjižnici oz. INDOK-u poteka v skladu s Pravili o diplomskem in magistrskem delu na BF (Pravilniki). Nalogo, ki jo je pregledal in odobril mentor, pošlje študent v elektronski obliki v ustrezno knjižnico oz. INDOK v predhodno preverjanje plagiatorstva. Ta obvesti mentorja in študenta o deležu prekrivanja, ki mora biti manjši od 30 % (brez uvodnih strani, označenih z rimskimi številkami in brez virov), sicer je študent obvezan delo dopolniti in ponovno poslati v preverjanje plagiatorstva.
Ko je naloga odobrena tudi s strani recenzenta, pošlje študent nalogo v knjižnico oz. INDOK v pregled oblikovne skladnosti z Navodili za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti UL.
Pri pisanju zaključnih del je potrebno upoštevati tudi posebnosti (obseg dela ipd.), ki jih določajo posamezni oddelki (glejte v nadaljevanju).
Skladnost naloge z navodili knjižnica potrdi v ŠIS-u.
INFORMACIJE ZA ŠTUDENTE 3. STOPNJE
V skladu s Pravili o postopkih za pridobitev naslova doktor znanosti (Pravilniki; Pogoji in pravila - Bioznanosti) mora kandidat oblikovati svoje delo v skladu z Navodili za pripravo zaključnih pisnih izdelkov na Biotehniški fakulteti UL in Dodatkom k navodilom. Oblikovno skladnost v ustrezni knjižnici preverijo dvakrat, po mentorjevi odobritvi dela in pred zagovorom dela. Vsakič knjižnica izda pisno potrdilo. Ob prvem pregledu oblikovne skladnosti preverijo v knjižnici tudi plagiatorstvo z ustreznim programom. Rezultate preverjanja knjižnica po elektronski pošti sporoči kandidatu, mentorju in somentorju (če je imenovan). Če delo ni ustrezno, se (so)mentor in kandidat medsebojno dogovorita o odpravi napak. V knjižnici lahko na željo kandidata in/ali (so)mentorja ponovno preverijo plagiatorstvo.
Razpored pregleda del po INDOK službah BF
Knjižnica / INDOK | Študiji | Kontakt |
AGRONOMIJA | Študiji 1. stopnje Biotehnologija Študiji 2. stopnje Agronomija Študiji 3. stopnje Agronomija | dr. Karmen Stopar |
BIOLOGIJA | Študiji 2. stopnje Biološko izobraževanje Študiji 3. stopnje Biologija | Lučka Glavač |
CENTRALNA | Študiji 3. stopnje Bioinformatika | mag. Simona Juvan |
GOZDARSTVO | Študiji 1. stopnje Gozdarstvo in obnovljivi gozdni viri UN Študiji 2. stopnje Gozdarstvo in upravljanje gozdnih ekosistemov Študiji 3. stopnje Upravljanje gozdnih ekosistemov | dr. Maja Peteh
|
LESARSTVO | Študiji 1. stopnje Lesarstvo UN Študiji 2. stopnje Lesarstvo Študiji 3. stopnje Les in biokompoziti | Darja Vranjek Maja Valič |
ZOOTEHNIKA | Študiji 1. stopnje Kmetijstvo - zootehnika UN Študiji 2. stopnje Ekonomika naravnih virov Študiji 3. stopnje Ekonomika naravnih virov | Jerneja Bogataj dr. Nataša Siard |
ŽIVILSTVO | Študiji 1. stopnje Mikrobiologija Študiji 2. stopnje Mikrobiologija Študiji 3. stopnje Agroživilska mikrobiologija | Lina Burkan Makivić |
Za pomoč pri oblikovanju pa je za posamezno vrsto študija na voljo tudi predloga (vzorec):
AGRONOMIJA
Diplomsko delo (Univerzitetni študij - 1. stopnja) - .doc
Diplomsko delo (Visokošolski strokovni študij - 1. stopnja) - .doc
Magistrsko delo (Magistrski študij - 2. stopnja) - .doc
KRAJINSKA ARHITEKTURA
Magistrsko delo (Magistrski študij - 2. stopnja) - .doc
BIOTEHNOLOGIJA
Diplomsko delo (Univerzitetni študij - 1. stopnja) - .doc
Magistrsko delo (Magistrski študij - 2. stopnja) - .doc
BIOLOGIJA
Predloga za oblikovanje magistrske naloge (Magistrski študij - 2. stopnja) poenostavi oblikovanje celotne naloge.
Seznam pogostih napak z navodili je pripomoček, ki opozarja na najpogostejše napake pri urejanju zaključnih del.
Pred oddajo doktorske disertacije v VIS BF nam mora študent svoje delo še enkrat prinesti v pregled, skupaj z izjavo (so)mentorja, da je doktorska disertacija primerna za končni oblikovni pregled.
GOZDARSTVO
Predloga za izdelavo diplomskega dela Univerzitetni študij -1. stopnja - doc
Predloga za izdelavo diplomskega dela Visokošolskega strokovnega študija - 1. stopnja - doc
Predloga za izdelavo magistrskega dela Magistrskega študija 2. stopnje - doc
LESARSTVO
Predloga za izdelavo diplomskega dela Univerzitetni študij -1. stopnja
Predloga za izdelavo diplomskega dela Visokošolskega strokovnega študija - 1. stopnja
Predloga za izdelavo magistrskega dela Magistrskega študija 2. stopnje
MIKROBIOLOGIJA
Predloga za izdelavo magistrskega dela (2. stopnja Mikrobiologija) - .doc
ZOOTEHNIKA
Priprava diplomskega dela (bolonjski program, 1. stopnja) - .pdf
Vzorec diplomskega dela - .doc (zadnja sprememba 29. 8. 2022)
Obseg diplomskega dela - .pdf
Vzorec magistrskega dela - .doc (zadnja sprememba 20. 9. 2022)
Magistrska dela morajo po sklepu oddelčnega senata (z dne 8. 3. 2013) vsebovati tudi ključne besede oz. gesla, ki jih določita kandidat in mentor. Gesla so razložena v poglavju SEZNAM GESEL, ki se nahaja pred poglavjem OKRAJŠAVE IN SIMBOLI.
Samopreverjanje ustreznosti pisnega izdelka - .pdf (Ključne postavke, ki jih morate upoštevati pri oblikovanju nalog, citiranju, itd., zadnja sprememba 2. 2. 2021)
Seminarske naloge - .pdf
ŽIVILSTVO IN PREHRANA
Povzetek pravil za izvedbo diplomskega dela za študente Živilstva in prehrane - .pdf (sprejeto na Senatu Oddelka za živilstvo, 14. 11. 2016, zadnja sprememba 16. 9. 2022)
Predloga za izdelavo diplomskega dela (1. stopnja)
Navodila za izvedbo magistrskega dela za študente Živilstva in študente Prehrane- .pdf (zadnja sprememba 16. 9. 2022)
Predloga za izdelavo magistrskega dela - .doc (primer 2. stopnja Živilstvo)