Majica

Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani že vse od ustanovitve namenja pomemben del svojega delovanja povezovanju in sodelovanju študentov in profesorjev ter drugih zaposlenih. Med manj formalnim druženjem se navadno oblikujejo nove ideje, gradijo nove vezi, ki prinašajo boljše rezultate. Večino omenjenih druženj se odvija na ravni oddelkov, dogodek »BF se igra« pa povezuje celotno fakulteto. V sproščenem vzdušju se ekipe, ki jih sestavlja od 6 do 8 tekmovalk in tekmovalcev, pomerijo v zanimivih izzivih povezanih s študijem na fakulteti. Zmagovalna ekipa je tista, ki zbere največ točk v vseh izzivih. Ostali udeleženci pa se pomerijo  v peki domačih sladic. Poskrbljeno pa je tudi za hrano, pijačo in dobro glasbo. 

DSCF6974 DSCF7143

V letu 2023 se je na dogodek »BF se igra« prijavilo 13 ekip, dve ekipi so sestavili zaposleni na fakulteti, druge ekipe pa študentke in študenti. Od 11 študentskih ekip sta bili dve mešani ekipi, sestavljali so ju študentke in študenti različnih oddelkov in študija, in sicer ekipa »Kraljice« in ekipa »Fantastičnih 5«. Druge ekipa so sestavljale študentke in študentje posameznega oddelka oziroma študija, ekipe »Anžeta ga ni«, »Genetika« in »Šaši 2.0« so sestavljali študentke in študenti Oddelka za agronomijo, ekipo »Fižolčki« študentke in študenti s študija Biotehnologije, ekipo »Holcarji« študentke in študenti Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire, ekipi »Gimnazija Kamnik« in »Z-majčice« študentke in študenti Oddelka za lesarstvo, ekipi »Šalabajzerji« in »Lenodobni zajci« študentke in študenti Oddelka za mikrobiologijo, ekipo »Stari Rman« pa študentke in študenti z Oddelka za živilstvo. 

DSCF6991 DSCF6825 DSCF6995

Ekipe so se pomerile v različnih izzivih: v hitrostnem grabljenju, molži makete krave, štetju letnic na odrezku debla, slepem polnjenju merilnega valja, hitrostnem zlaganju tipsov in žaganju hloda v paru. Ravno, ko pa so vse ekipe opravile izzive, jih je presenetil močan naliv. Največ točk je zbrala ekipa Holcarji, ki je prejela simboličen pokal in praktične nagrade. Posebej nagrajene so bile še ekipe, ki so zasedle drugo in tretje mesto, prav vse pa so prejele sponzorski material.

DSCF7024 DSCF7008 (1)

Študentski svet in Študentka organizacija Biotehniške fakultete sta ob zaključku napovedala organizacijo dogodka »BF se igra« tudi v letu 2024, v upanju, da ta ne bo predčasno zaključen zaradi dežja. Vsi pa so se strinjali, da je bil letošnji dogodek, kljub močnemu nalivu, uspešen.

DSCF7001 DSCF6996 DSCF7027  DSCF7127 DSCF7011 DSCF6962