Skoči na vsebino
Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Lesarstvo

Si že kdaj pomislil, da se tvoj dan začne in konča z lesom? Že zjutraj, ko čemerno vstaneš iz postelje, ko odpreš omaro, sedeš na stol, za mizo, ko popraviš sliko na steni, ko odpreš okno in skozenj spustiš prve sončne žarke, ko stopiš skozi vrata, sedeš v šolsko klop in na list papirja nakracaš prosti spis. Celo ko na prvem zmenku leseno poljubiš svojo punco.

Les. Ne da bi se zavedal, te spremlja na vsakem koraku, ob vsaki priložnosti. S teboj je tiho in neslišno, pa vendar te obdaja s toplino in prijaznostjo. Les. Tako zanimiv. Tako bogat. In tako obetaven.
Zakaj ne bi postala prijatelja in sopotnika?

 MAB00292

Les je zanimiv. Les je bogat. In les je obetaven. Zato, ker z njim ustvarjaš. Pa tudi zato, ker lahko z njim obogatiš. Sebe kot osebo. Sebe kot podjetnika. Sebe kot poslovneža.
Vsega tega seveda ne dosežeš kar tako, čez noč.
Ob vpisu na naš Oddelek ti ponujamo na izbiro dve možnosti študija po v skladu z Bolonjsko deklaracijo uskajenim študijskem programu lesarstva:

 
A/1) PRVOSTOPENJSKI UNIVERZITETNI ŠTUDIJ LESARSTVO
usmerjen v raziskovalno-razvojno delo in za nadaljevanje študija na drugi stopnji (traja 3 + 2 leti - druga stopnja)
strokovni naslov: diplomirani/na inženir/ka lesarstva (UN) – dipl. inž. les. (UN)
 
A/2) PRVOSTOPENJSKI VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ LESARSKO INŽENIRSTVO
usmerjen v pridobivanje aplikativnih znanj (traja 3 leta)
strokovni naslov: diplomirani/na inženir/ka lesarstva (VS) – dipl. inž. les. (VS)

Po uspešnem zaključku 1. stopenjskega študija, se lahko diplomanti vpišejo na:

 
B/ 2. STOPENJSKI MAGISTRSKI ŠTUDIJSKI PROGRAM LESARSTVO
Temeljni cilj programa je vzgojiti strokovnjaka, ki bo sposoben samostojno  reševati najzahtevnejše raziskovalne, razvojne, tehnološke in organizacijske naloge.

Strokovni naslov: magister inženir lesarstva/magistrica inženirka lesarstva, okrajšava: mag. inž. les. (pisano za imenom)
 

C/ 3. STOPENJSKI DOKTORSKI ŠTUDIJ BIOZNANOSTI - LES IN BIOKOMPOZITI 
Znanstveni področji lesa in biokompozitov ter ekonomike naravnih virov sta vključeni v interdisciplinarni doktorski študij Bioznanosti.