Skoči na vsebino
Ikona iskalnik Ikona iskalnik
Gumb išči

Zootehnika

Vas zanima narava? Imate radi živali? Imate konje in bi radi izvedeli več o potrebah vaših ljubljencev? Vas zanima reja drobnice, perutnine, prašičev? Kako pridelamo zdravo hrano? Imate domačega ljubljenčka, pa premalo veste o njegovih navadah?

Če vas odgovori na ta vprašanja zanimajo, se nam pridružite pri izvajanju sodobnega študija s poudarkom na znanjih s področja znanosti o živalih na Rodici pri Domžalah. Na Oddelku za zootehniko Biotehniške fakultete v Ljubljani izobražujemo študente na prvostopenjskem univerzitetnem programu Kmetijstvo – zootehnika, prvostopenjskem visokošolskem programu Kmetijstvo – živinoreja in na magistrskih študijih Znanost o živalih ter Ekonomika naravnih virov.

Jedro našega študija je kmetijstvo, saj je reja živali oziroma zootehnika njegov najpomembnejši in neločljiv del. Je gospodarsko in družbeno pomembna dejavnost, ki je trenutno podvržena mnogim izzivom. Glavni namen kmetijstva je gotovo pridelava hrane in skrb za živali ter okolje, saj sta zdrava hrana in samooskrba bistvenega pomena za bodočnost nas samih in kasnejših rodov. 

Kmetijstvo ni sklenjen krog, razvoj ponuja vsakemu, ki ima veselje do narave, živali in zdrave hrane. Pridruži se nam - druži nas strokovnost, ljubezen do dela z živalmi, spoštovanje narave in kmetijstvo kot poklic.

Društvo študentov zootehnike

Študentski svet BF in Študentska organizacija BF