Slika1-vabilo

Vabimo vas, da se nam pridružite na V. Doktorskem dnevu Bi(o)znanosti? 2024 – sproščenem karierno-družabnem dogodku, kjer boste imeli priložnost spoznati dva navdihujoča predavatelja in si ogledati raziskovalno delo doktorskih študentov na zanimivih posterjih.

DATUM: sreda, 5. junij 2024, ob 17.00 uri

KRAJ: Dvorana prof. dr. Janeza Hribarja, dekanat Biotehniške fakultete, Jamnikarjeva 101, Ljubljana

PRIJAVA (brezplačna):  do ponedeljka, 3. junija 2024, na povezavi: Doktorski dan 2024 - prijava ali preko spodnje QR kode.

QR koda za prijavo

PROGRAM DOGODKA:

17:00 - 17.15: Glasbena točka, uvodni pozdrav in nagovor(i)

17:15 - 18.15: Prvo predavanje: David Zupančič, tema "Stres, čuječnost":
Pri študentih vrhunskih univerz Ivy League opažajo zaskrbljujočo incidenco stresnih motenj, anksioznosti, depresije in nespečnosti. Mladi in sposobni ljudje so zelo nenadoma potisnjeni v svet, ki od njih pričakuje briljanco, akademski svet je neizprosen, obenem pa ne nudi kaj dosti podpore ob izzivih in spodrsljajih. Izpostavitev (morda na prvi pogled prikritih) problemov in razmislek, kako si lahko pomagamo. 

18:15 - 18.45: Odmor za kavo in ogled posterjev v avli, glasovanje za najboljše tri posterje

18:45 - 19:45: Drugo predavanje: dr. Sašo Dolenc, tema "Kako misliti, delati in komunicirati znanost?":
Danes je znanost bolj kot kdaj koli prej prisotna v družbi, vendar se še vedno srečuje s precej nezaupanja v delu javnosti. Znanost se sooča z izzivi, kot je hiperprodukcija znanstvenih člankov, tekmovanje ter nezdravi odnosi v akademski skupnosti. V predavanju se bomo osredotočili na temeljne vrednote znanosti, kdaj ji lahko zaupamo ter kako jo narediti učinkovito in koristno za družbo. Obravnavali bomo tudi nenapisana pravila delovanja v akademski sferi ter se naučili pretvoriti zapletene vsebine v zanimive zgodbe.

19:45 - 20.00: Razglasitev najboljših posterjev, zaključek, glasbena točka

20:00: Pogostitev in neformalno druženje v avli ob glasbi skupine 2Brothers & The others

Vljudno vabljeni.